Gratanglaks AS

Laks på menyen

Laks er ikke bare trygg og sunn mat – det er også delikat og smaker godt, og kan tilberedes på et uendelig antall måter. 

Sjømat er også en viktig del av et sunt kosthold. Norske og internasjonale forskningsinstitusjoner og myndigheter er alle enige i at oppdrettet laks er trygg og sunn mat.
Sett i forhold til næringsverdi er oppdrettet laks ett ypperlig produkt. I tillegg til rikelig med Omega-3 fettsyrer, er de begge rike på de fettløselige vitaminene A og D.

Laks er i sannhet hjerneføde. Det høye innholdet av Omega-3 fettsyrer kan bidra til å unngå både læringsvansker og dysleksi. Nyere forskning viser at Omega-3 også kan ha innvirkning på atferd, sinnstilstand og personlighet, samt vekst i hjernen hos babyer. Laks er også hjerteføde. Omega-3 har blitt koblet til en nedgang i risikoen for hjerte- og karsykdommer, og dessuten til en reduksjon i betennelser relatert til artritt og astma.


Bli inspirert! Uansett anledning eller lyst, prøv ut noen av lakseoppskriftene som er samlet i overflod på godfisk.no